Molen
Kyck over den Dyck
Dordrecht

De molenwinkel

In verband met de coronacrisis is alleen de molenwinkel open.

Visit Facebook Visit Instagram

De molenwinkel is vanaf 4 juli 2020 weer van 10 - 16 uur geopend

Zaterdag 4 juli gaat (alleen) de molenwinkel weer open van 10.00 uur - 16.00 uur met in achtneming van het coronaprotocol.
Dus vijf klanten tegelijkertijd en op 1.50 m afstand. Als u zich ziek voelt komt u niet naar onze molenwinkel. U kunt alleen met de pin betalen.

Ruim assortiment

Na de renovatie in 2001 heeft de Stichting een molenwinkel weten te realiseren. Wij zijn met een marktkraampje begonnen op de begane grond om ons eigen volkorenmeel te verkopen. Dit is inmiddels, door de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers, uitgebreid tot een goed lopende molenwinkel met een groot assortiment.

Eigen volkorenmeel

Wij leveren aan drie bakkers uit Dordrecht ons eigen volkorenmeel: bakker Van den Breggen, bakker Korteweg en Broodcafé Jaap. Zij wilden als bakkers van Dordrecht graag meel van ons afnemen, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo adviseerden zij ons het volkoren te mengen met 70% harde tarwe uit Oost-Duitsland (landklimaat) en 30% zachte tarwe uit Zeeland (zeeklimaat). Met deze combinatie verkrijg je ideaal meel, zeer geschikt om brood te bakken.

Verkoop eigen producten

De verkoop van onze eigen producten is van groot belang voor het voortbestaan van de molen. Om de molen draaiende te houden moet hij ook af en toe kunnen malen. In stilstaande positie zou hij verloren gaan. Daarnaast is de molen niet gerestaureerd als technisch apparaat, maar om deel uit te maken van de Dordtse gemeenschap.

Vanuit de molenwinkel kunnen de bezoekers de molen beklimmen voor
slechts € 2,-

Er is een interessante educatieruimte, ook kunt u de molenaar aan het werk zien en vanaf de stelling heeft u een prachtig uitzicht over Dordrecht.

De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting.

Kom en Kyck!